Pate od sočiva

Ovu ukusnu paštetu možete brzo i lako napraviti…ukoliko ste već za ručak planirali sočivo a desi vam se da vam određena količina ostane možete je iskoristiti za pravljenje paštete. Odlična je kao namaz sa sendviče, predjelo, uz glavno jelo a možete je služiti i uz prepečene tortilje ili slane hrskave krekere.

Količinu možete modifikovati jer se pravi od samo par sastojaka. Naravno možete dodati i pečurke, koštunjave plodove a čak i suvo voće ( ko voli egzotičan ukus).

Recept:

200gr sočiva

2 glavice crnog luka

malo ražanog integralnog brašna ( opciono )

So, biber, susam, lorber, majkina dušica i muškatno orašče

(za orijentalnu aromu dodate kari, šafran, kurkumu, đumbir)

Sočivo skuvate ( prethodno potopite preko noći), ocedite i sameljete. Luk iseckate i izdinstate sa malo brašna. Dodati začine i izmiksati  sve zajedno sa sočivom. Ukrasite peršunovim lišćem i vaš pate je spreman za degustaciju  🙂

Izvor: www.coconutandberries.com

Advertisements

One Reply to “Pate od sočiva”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s