Nešto “nam” se slatko jelo danas a odavno nismo pravili sami svoje “extasy” pločice… iako već izvesno vreme imam kakao puter, koristila sam ga samo za kreme. Danas sam ga stavila u čokoladu i sada slobodno mogu da kažem da je pobedio sve do sada isprobano u iste svrhe. Dakle, da počnemo sa receptom za najbolju sirovu čokoladu na svetu:
Treba vam
– 3/4 šolje kakao praha
– 1/3 šolje kakao putera
– 1/3 šolje kokosovog ulja
– 1/4 šolje maple sirupa ili meda
– prstohvat Himalajske soli
Opciono: 1 kašika ekstrakta vanile. 1 kašika badema, 1 kašika kokosovog brašna i 1 kašika brusnice.
Ja sam uzela kašiku kokosovog brašna, to sam imala i prezadovoljna sam ukusom.
Dakle treba vam dupli sud, pa ćete prvo istopiti puter sa uljem i u to umešati kakao prah i zaslađivač. Kad dobro izmešate stavićete na mastan papir i poravnati. Možete ga odozgo još jednim papirom i oklagijom stanjiti da dobijete pravu tablu. Nožem izbrazdajte kockice i stavite u friz na pola sata -sat!
Naravno posle držite u frižideru i uživajte u ukusu

Prijatno!

 

Advertisements