Detox projara sa korijanderom

S obzirom da sveže lišće korijandera ima vrlo “žestok” ukus a odlično je za pokretanje izbacivanja teških metala iz organizma, samim tim veoma zdravo, može se jesti uz namirnice koje mu koliko toliko ublažavaju aromu.

Projara sa peruškama mladog luka nekako se nametnula sama a listići korijandera veoma lepo aromatizuju celu priču.

Za večeru, za užinu, za poneti….može i za doručak.

Potrebno vam je:

  • 3 jaja ili 3 kašike mlevenog lanenog semena natopljenog i samlevenog
  • 3 šoljice jogurta ili 2 šolje kisele vode
  • 1 šolja sira ili ( semenke suncokreta, golice, susama…)
  • 3 šoljice kukuruznog projinog brašna
  • 3 šoljice prosenog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • peruške od jedne veze mladog luka
  • 1 šoljica svežeg lista korijandera za posipanje kad je gotovo

Priprema:

Sve se pomeša, razlije u pleh i peče na 180-200 stepeni oko 40 minuta. Ko ima ventilator u rerni može da ga uključi pri kraju.

Pospite odozgo lišće i služite se uz detox. Prijatno!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s