Amaretti

 

Ova ukusna italijanska poslastica je idealna za svaku priliku, zdrava je a glavni sastojak je badem. Badem takođe ima alkalno dejstvo u našem organizmu i poznato je da se koristi kod viška želudačne kiseline jer je neutrališe. Amaretti su fini kako uz kafu tako iz čaj, mogu lepo da idu čak i uz neko fino alkoholno piće.

Ovaj recept smo isprobali mnogo puta čak i modifikovali količinu šećera da bi bili optimalnog ukusa, ne suviše slatki, i da bi mogli da se konzumiraju u svakoj prilici. Ko voli badem, voleće i Amaretto biskvite.

Potrebno vam je:

  • 200gr sirovog badema
  • 150gr šećera
  • 1 belance
  • 1 kašičica amaretto likera ( ili prirodna aroma badema)
  • malo brašna za oblikovanje ( najbolje je proseno )

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Badem sameljite u blenderu sa malo šećera, mogu da ostanu i krupniji komadići ponegde, ne mora da bude kao brašno. Dodajte ostatak šećera, još sameljite i stavite u sud sa ulupanim belancetom. Sve pomešajte u glatku masu pa se oblikuje testo u kobasicu širine 5 cm. Secite  na debljinu od 1 cm i oblikujte kolačiće sa malo brašna ( da vam se ne bi lepili za prste). Poređajte na pek papir i pecite oko 30 min. na temperaturi od 150 stepeni.

Uživajte uz hrskav slatkiš 🙂

Foto sweetescapesblog.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s