Kakao maslac krema

Ova krema pruža negu celoj porodici i može se reći zaista da je za sve namene. Zaljubila sam se u nju na prvi dodir i baš iz tog razloga počela da je pravim u svojoj kućnoj radionici. S obzirom da je glavni sastojak kakao buter, idealna je kako za leto tako i za zimu. Štiti kožu od sunca jer sadrži prirodni SPF ali štiti i od hladnoće. Mraz inače dehidrira kožu više i brže nego Sunce. Ova krema momentalno razmekšava i hidrira grubu i suvu kožu. A deca? Deca je prosto obožavaju jer miriše na čokoladu. Ukoliko dadate eterično ulje pomorandže imaćete Jafa biskvit miris na koži. Ukoliko pak dodate eterično ulje mint – ater eight mint čokoladice zamirisaće u celoj vašoj sobi.

Potrebno vam je ( za oko 5 krema po 35g )

  • 1 šoljica raw Kakao butera
  • 1 šoljica Cera alba
  • 1/4 šoljice Bademovog ulja
  • 1/4 šoljice kokosovog ulja za primenu u kozmetici ( nema miris)
  • 20-30 kapi eteričnog ulja po želji ( pomorandža, mint, sandalovina, vanila)
  • silikonske modle za kolače
  • dupli sud

Priprema:

U duplom sudu rastopite prvo mekša ulja a zatim kakao buter i vosak. Kada se sve istopi, sklonite sa vatre pa dodajte eterično ulje i promešajte. Nalivajte vrelo u kalupe i smestite u frižider da se stegne na 1 sat.

Ova krema se topi na toploti kože. Dovoljno je polako je prevlačiti i posle utrljati, no ukoliko vam je koža ispošćena i suva nećete ni imati potrebe da utrljavate.

Ono što je mene fasciniralo vezano za ovaj sastav kreme je to što je u prvo vreme ( nekoliko dana) nanosite svaki dan. Posle par dana više nemate potrebe da se posle tuširanja mažete svaki put. Primetićete da vam je koža nahranjena, hidrirana i jedra te da joj ne treba dodatna nega. Druga stvar je što kakao buter osim vitamina E sadrži i dosta magnezijuma, pa ukoliko imate umorne ili nervozne noge, olakšaće vam probleme. Kažu da je budućnost farmacije u apliciranju lekova preko kože, što je vrlo logično ukoliko znamo da je koža naš najveći organ. To je organ preko koga se čisti naša jetra, a stvar ide i u obrnutom smeru. Sve što stavite od hemikalija na kožu svakako će stići u jetru na filtriranje. Treba to imati u vidu…

Za decu koja se bave sportom i rastu, ova krema je spas. Oslobodiće tenziju u mišićima i relaksirati ih.

I na kraju, ukoliko želite pravu boju kože u letnjim mesecima, kakao buter čini čudo za ten. Uz veoma malo sunčanja, dobićete fantastičnu boju jer kakao ima efekat kreme za samopotamnjivanje.

Ukoliko ste zainteresovani za prirodnu negu a nemate uslova da pravite sami, javite se 🙂    1 gram kreme je 10 dinara a krema u proseku bude težine 35gr.

Priroda nam je dala 🙂 Uživajte u njoj!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s