Bye, bye glue

Ako imate probleme sa varenjem, teško vam je posle obroka ili vam se naduje stomak, skoro sasvim sigurno razlog za to je Gluten. Kažu da kada se iz žitarica izdvoji skrob, ostane samo lepak. Zbog tog lepka i problema sa varenjem i sama sam napravila eksperiment. Uspeo je sasvim sigurno jer od tada izbegavam žitarice koje u sebi sadrže gluten. No, uvek postoji neko dodatno pitanje na koje uporno tražim odgovor. Jedno od njih je: kako to da i proklijalo zrno pšenice  ( iste te modifikovane jer nekadašnje više i nema) sadrži gluten ali mi to ne smeta… i kako to da i spelta sadrži gluten a speltino brašno mi ne smeta?

Ukoliko budete čitali ovo a znate odgovor, molim, prosvetlite me. Htela bih da postiram neke dobre recepte za sve one koji su na gluten free dijeti a ne smem… jer “oficial” nisu gluten free.

Na fotografiji su projice za decu sa povrćem i origanom. Obično mešam belo i žuto kukuruzno brašno, pola – pola. Dodam sve što inače ide u projaru + kisele krastavčiće, šargarepu i ko voli – praziluk. Origano dominira i deca je prosto obožavaju. Ovo je ujedno i sjajna užina za školarce 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s