Alkalizacija za dobro jutro!

Prvi put sam avokado probala pre 30 godina kada ga je moja baka donela iz Francuske. Napravila je salatu sa paradajzom (sličnu ovoj na slici). Od tada pa do dana današnjeg me veže sećanje za ovaj ukus.

Danas je malo poboljšan tahinijem iz domaće radinosti a na moju veliku radost, salata se pravi od 3 sastojka, za 5 minuta i bez dodatih začina.

Avokado je izuzetno alkalna namirnica kao i tahini. Paradajz neki takođe ubrajaju u alkalne namirnice mada po makrobiotici to nije no ne smeta, pravi balans u ovom obroku i daje osvežavajuć ukus.

Ova salata zbog susama i avokada obiluje i proteinima i mastima. Idealna je za jutro i energetsku podršku organizmu.

Treba vam:

  • 1 avokado
  • veza čeri paradajza ( ili velikog paradajza)
  • tahini pasta

*Ukoliko imate Umeboši sirće možete ga dodati i time dodatno alkalizovati vašu salatu.

Priprema:

Iseckajte sve sastojke na kockice i prelijte tahini pastom. Promešajte i uživajte 🙂

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s